Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

 60dk ve 120dk kabilinden yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine marifet alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda emniyetliği uydurmak karınin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasarım başkaca elementlere karşı kayırma sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

çoğu kez pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden dayanak seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil pozisyon önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Yangın Çıkış Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan Yangın Merdiveni Kapısı yangın veya evgin bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya düz açılmaktadır.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının otomatik olarak kapanabilen bir mekanizmaya malik olması gerekir. Bu mekanizma, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlamlar. Kapanma mekanizması, bapnın güvenliğini ve etkinliğini fazlalıkrır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Kullanılan kapı fitili midein duman sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim esenlanabilir.

Binanın sineinden bayağıya doğruca inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir yapısı vardır.

Z tipi yangın merdiveni adını bünyelış şeklinden hileır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page